Houd singles day 2020 in de gaten

Wanneer is singles day 2020? Dit valt op 11 november. Singles day wordt altijd op een vaste dag gevierd, dus altijd op 11 november. Hierin verschilt het van Black Friday, dat altijd op de laatste vrijdag van november valt.

Dankzij de groeiende populariteit van singles day is het wel even opletten met online shoppen. Vooral Chinese webwinkels, waar singles day razend populair is, kunnen op deze dag moeilijk bereikbaar zij. In Nederland loopt het iets minder hard maar is het wel de verwachting dat dit ook steeds drukker gaat worden.

Singles day 2020

Tips om van singles day 2020 een succes te maken

Wil je het beste uit singles day 2020 halen? Bereid je met behulp van onderstaande tips goed voor. Hiermee voorkom je een hoop teleurstelling.

Tip 1: Doe vooraf onderzoek

Ga niet op de dag zelf bedenken wat je wil kopen en vooral: waar. Doe vooraf onderzoek naar deelnemende webwinkels. Bekijk eens kritisch wat je echt nodig hebt of wat je iemand in de decembermaanden cadeau wil doen. Gaat het om een nieuwe smartphone, kleding, speelgoed of iets anders? Maak een lijstje van de dingen die je absoluut wil kopen.

Maak ook een lijstje van deelnemende webwinkels, zodat je weet waar je terecht kunt.

Tip 2: Wees er op tijd bij

Wacht niet tot 22:00 om iets met korting te scoren. Voor veel producten geldt: op is op. Hierdoor kan het zomaar zijn dat het product van jouw keuze niet meer verkrijgbaar is. Misschien kun je het op een later moment wel nog kopen maar loop je de korting mis. Dit zou natuurlijk ontzettend zonde zijn. Daarom dit advies: wees er op tijd bij. In landen waar singles day razend populair is zitten ze om middernacht achter de pc of smartphone klaar. Om 00.01 uur zijn de eerste aankopen een feit.

Heb jij je zinnen op dat ene artikel gezet en wil je geen korting mislopen? Blijf op 10 november iets langer wakker en scoor de beste deals. Daarna kun je met een gerust hart gaan slapen.

Tip 3: Na singles day komt Black Friday

Is het je niet gelukt om voor die waanzinnige korting te gaan? Wat jammer! Er is echter nog een lichtpuntje aan de horizon: Black Friday. Dit is ongeveer 2 weken na singles day. Houd er rekening mee dat je misschien niet dezelfde korting terugvindt. Het is echter altijd het proberen waard.

Heb je singles day 2020 gemist? Gelukkig komt dit volgend jaar weer terug: 11 november 2021. Zorg dat je er dan zeker klaar voor bent, want singles day 2021 gaat die van 2020 nóg verder overtreffen.