Is Singles Day alleen voor vrijgezellen?

Kortingen en acties

Vaak wordt gedacht dat singles day alleen voor vrijgezellen is. Dit klopt slecht gedeeltelijk. Natuurlijk is deze feestdag bedoeld voor alle vrijgezelle dames en heren. Hopelijk ontstaan er nieuwe liefdes of worden er nieuwe vriendschappen gesloten. Singles day is ook de dag van de kortingen. Wat moet je hiervoor doen of wat zijn de voorwaarden?

Je hoeft geen vrijgezel te zijn om korting te ontvangen. De deelnemende webshops zijn voor iedereen bereikbaar. Hierbij geldt dat de korting ook op iedereen van toepassing is. Je hoeft dus niet je relatiestatus aan te tonen en het is ook niet nodig om vooraf je plaats te reserveren.

De vorige edities van singles day is een enorm succes gebleken. Webwinkels zien hun omzet jaarlijks stijgen. Al enkele minuten na het aanbreken van singles day weet Alibaba voor miljarden dollars te verkopen. Hieraan is te zien dat de populariteit van deze speciale kortingsdag steeds verder groeit. Houd er rekening mee dat singles day 2021 nóg groter wordt. Je favoriete webwinkel is misschien minder goed bereikbaar. Het beste tijdstip om online te winkelen? Op singles day moet je er vroeg bij zijn. De meesten winkelen net na middernacht. Lukt dit niet, probeer het dan tussen 2 uur en 4 uur ’s nachts. De kans is groot dat je dan op je gemak kunt winkelen. Wacht in ieder geval niet te lang: voordat je het weet is het product van jouw keuze uitverkocht.

Vraag: krijg ik alleen op singles day 2021 korting?

De kortingsacties gelden vaak alleen op singles day (11 november). Toch kan het zijn dat de deelnemende webshop besluit om deze actie langer door te laten lopen. Bijvoorbeeld twee tot drie dagen of zelfs een hele week. Houd er rekening mee dat webshops dit zelf mogen bepalen. Je dient deze data zelf in de gaten te houden. Ga er niet zomaar vanuit dat je de hele week korting krijgt maar kijk vooral op 11 november zelf naar alle aanbiedingen.

Mocht de actie de hele week duren dan staat dit duidelijk op de website (webshop) vermeld. Zorg wel dat je binnen de actieperiode van Singles day 2020 je bestelling plaatst, anders loop je de korting alsnog mis. Kijk ook even naar de levertijd: door grote drukte kan het zijn dat je bestelling wat later bezorgd wordt. Mocht je dit een probleem vinden, kijk dan bij andere webwinkels hoe het met de levertijd zit.

Singles day 2021 gemist

Je bent net te laat met (online) winkelen en hebt singles day 2021 gemist. Wat te doen? Het is natuurlijk vervelend dat je aantrekkelijke kortingen bent misgelopen. Gelukkig zijn er ook nog andere opties. Na singles day begint Black Friday. Dit is een jaarlijks terugkerende kortingsdag na Thanksgiving. Ook op deze dag ontvang je hoge kortingen. Je moet er wel rekening mee houden dat de producten die in de aanbieding zijn verschillen met die van singles day. Hierdoor kan het voorkomen dat het product van jouw keuze niet voorradig is of een normale prijs heeft.

Mocht je liever willen wachten op de volgende singles day: deze valt op 11 november 2022. Noteer deze datum alvast in je agenda en zorg dat je erbij bent.