Singles day 2020: wat kun je verwachten?

 

Singles day 2020 valt op 11 november. Wat kun je op deze dag allemaal verwachten? Van feestelijke aangelegenheden en blind dates tot hoge kortingen bij verschillende (web)winkels: vrijgezellendag is een feestdag voor iedereen.

Het ontstaan van singles day

Weet je niet wat singles day 2020 inhoudt? Deze dag staat in het teken van de vrijgezellen. Het is allemaal op de Universiteit van Nanking (China) ontstaan. Een aantal vrijgezelle studenten bedachten hoe ze aan een vriendin konden komen. Het idee ontstond om een bijeenkomst/ feest speciaal voor vrijgezellen te organiseren. Sinds die dag is singles day (vrijgezellendag) een begrip in China.

Uiteindelijk gaf de Chinese e-commercegigant Alibaba hier een commercieel tintje aan met het weggeven van aantrekkelijke kortingen op singles day. Dit gebruik is door Europese webwinkels overgenomen.

Hoe vieren we singles day?

In China is singles day 2020 een echte feestdag. Overal worden er feestjes of blind dates georganiseerd. Hoe ziet het in Europese landen zoals Nederland of België? Hier is singles day nog niet zo bekend, vooral niet als speciale feestdag. Toch krijgt deze dag elk jaar meer aandacht. Er zijn al een aantal steden waar activiteiten georganiseerd worden. Vaak gaat het hier om kroegentochten, blind dates of single feestjes. Dit wordt meestal door studenten of vriendenclubs georganiseerd, hoewel horecaondernemers er soms ook een leuke draai aan geven. Alles met een doel: het vrijgezellenbestaan vieren of andere singles ontmoeten.

Voordelig shoppen op singles day 2020

Singles day is niet alleen de dag van de vrijgezellen maar tevens een bekende kortingsdag. Je kunt singles day het best vergelijken met Black Friday. Webwinkels maar ook fysieke winkels geven flinke kortingen op verschillende producten. Jaarlijks sluiten steeds meer (web)winkels zich hierbij aan. Dit betekent flink besparen op singles day 2020.

Zoveel korting krijg je

Hoeveel korting krijg je op singles day 2020? Dit is afhankelijk van de deelnemende webshop of winkel. Iedere winkel mag namelijk zelf de hoogte van de korting bepalen. De kortingen lopen erg uiteen, variërend van 20% tot 70%. Over het algemeen hanteren de meeste webwinkels een korting die tussen de 20% en 30% ligt. Meer of minder kan natuurlijk ook.

Waar krijg je korting op? Ook dit is afhankelijk van de (web)winkel. Sommige winkels geven korting op het gehele assortiment, anderen alleen op bepaalde producten. Het kan zelfs zo zijn dat alleen over bepaalde merken korting wordt gegeven.

Zo ontdek je jouw korting

Benieuwd of je in aanmerking komt voor korting op singles day 2020? Ten eerste hoef je hier geen vrijgezel voor te zijn: de korting geldt voor iedereen. Wel is het belangrijk om te kijken of het product van jouw keuze ook in de aanbieding is. Bezoek je favoriete webshop en kies een project uit. In het winkelmandje zie je of er een korting van toepassing is. De korting staat vaak ook bij het product zelf aangegeven. Zie je geen kortingsbedrag? Dan doet dit product niet mee met de singles day 2020 actie.

Looptijd van aanbiedingen

Wat kun je nog meer verwachten op singles day 2020? In ieder geval flinke korting op de dag zelf (11 november). Het kan ook zijn dat de webshop gedurende de hele week een actieperiode houdt. Je hebt dan langer de tijd om met korting te winkelen. Het is belangrijk om de actieperiode goed in de gaten te houden: geldt deze voor een dag, meerdere dagen of een hele week? Wanneer je buiten de actieperiode iets koopt ontvang je geen korting. Dit is natuurlijk zonder, zorg daarom dat je op de hoogte blijft van singles day 2020.

Deelnemende webshops singles day 2020

Omdat het gebruik van kortingen bij het Chinese Alibaba (AliExpress) is ontstaan, is dit altijd de bekendste deelnemer. Je kunt hier dan ook jaarlijks op 11 november flinke kortingen verwachten. Liever niet bij AliExpress bestellen? Begrijpelijk, de producten zijn niet altijd van hoge kwaliteit of de levertijd is erg lang. Gelukkig zijn nog steeds meer Nederlandse webwinkels die aan singles day meedoen.

Bol.com is hier een bekende van. Hier vind je meerdere webwinkels onder één dak. Bijna alles is verkrijgbaar: van kleding tot sportartikelen en van diervoeding tot elektronica en gadgets. Ook voor gereedschap, boeken en nog veel meer ben je bij bol.com op het goede adres. De kortingen bij bol.com variëren van 10% tot 50% (soms meer).

Natuurlijk zijn er nog veel meer Nederlandse webwinkels waar je op singles day 2020 terecht kunt. Dit zijn onder andere Hunkemöller, Nike, HEMA, BCC en Mediamarkt. Je ziet dat het aantal deelnemers best wel groot is en blijft groeien.

Let op met grote drukte

Gezien het jaar op jaar succes wordt singles day 2020 groter dan voorheen. Met betrekking tot online winkelen moet je hier wel rekening mee houden. De meeste koopjesjagers zitten vanaf 12 uur ‘s nachts klaar. Enkele minuten na middernacht is er al voor miljarden dollars aan producten verkocht (Alibaba). Voorheen liep het in Nederland nog niet zo storm, maar dit kan op singles day 2020 zomaar anders zijn.

Sommige producten zijn beperkt voorradig. Omdat velen direct naar middernacht shoppen is er altijd een kans dat het product uitverkocht is. Wil je niet achter het net vissen, wees er dan op tijd bij. Probeer het direct na middernacht of anders tussen 2 uur en 4 uur ‘s nachts. Dit is over het algemeen het meest rustige tijdstip om online te winkelen.

Probeer je het vanaf 9 uur ‘s morgens? Houd er dan rekening mee dat webwinkels soms minder goed bereikbaar zijn. Dit merk je aan de lange laadtijd of een time-out melding. Blijf het proberen want zoals met alles geldt: de aanhouder wint.

Product toch uitverkocht? Kijk of het in een andere deelnemende webshop verkrijgbaar is.